Ceaiul De Catină, Elixir Al Tinereții

Cu siguranta catina nu este printre elementele pe care le consumi zilnic. Nici nu are cum, se gaseste destul de greu si cu siguranta nu este promovata. Cu toate astea insa, ceai de catina se gaseste aproape peste tot si este un adevarat elixir al vietii si al tineretii care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta. Daca pana acum l-ai ignorat sau l-ai evitat, este indicat sa incepi sa bei ceai de catina, deoarece te vei simti mult mai bine si cu siguranta vei incepe fiecare dimineata cu zambetul pe buze.

Ceaiul de catina este un excelent supliment alimentar, aducand un aport excelend de nutrienti si vitamine, precum vitaminele A, B, C, E, K si P sau calciu, magneziu, potasiu fier si sodiu. Practic, o mare parte din elementele de care ai nevoie zilnic se gasesc in aceasta planta minune.


Catina are si cateva caracteristici extrem de interesante, spre exemplu, continutul de vitamina C este de 10 ori mai mare decat continutul de aceeasi vitamina din citrice, cunoscute pentru bogatia lor in acest sens.

De asemenea, odata ce ai baut o ceasca de ceai de catina, iti vei imbogati corpul cu acizi grasi, proteine, polifenoli si acizi organici. Asadar, toate drumurile duc catre ceaiul de catina.

Ce beneficii are asupra sanatatii?

Cu atatea elemente nutritive, ceaiul de catina nu are cum sa fie altcumva decat sanatos. Este unul dintre cei mai puternici biostimulatori ai imunitatii si previne raceala si gripa, grabind vindecarea in cazurile in care este nevoie. De asemenea, este un puternic antioxidant si tonic natural, prevenind efectele neplacute ale imbatranirii si revigorand organismul.

Evident, are efecte benefice si impotriva bolilor ceva mai puternice, precum cancerul, prevenindu-l cu succes datorita continutului foarte bogat in antioxidanti care iti vor proteja organismul de radicalii liberi.

Ceaiul de catina nu este benefic doar daca il folosesti intern, ci are efecte extraordinare asupra pielii la un uz extern. Masandu-ti pielea cu acest ceai, vei putea sa scapi de acneee, eczeme sau alte probleme ale pielii cu care te confrunti de ceva vreme. Asadar, daca nu ai baut pana acum ceai de catina, ai toate motivele sa incepi sa o faci de acum inainte.