Sfaturi practice pentru o calatorie in Bulgaria

Bulgaria pare, in ultimii ani, sa fie din ce in ce mai apreciata printre turistii romani. Cine nu are cel putin o cunostinta care sa fi vizitat Nisipurile de Aur sau care sa nu isi planuiasca o excursie spre aceste locuri? Desigur, aceasta popularitate crescanda se datoreaza frumusetii acestor locuri, dar, asa cum cei care au fost acolo isi motiveaza calatoria, si serviciilor mult mai bune din hoteluri si de pe plaje.

Un alt motiv pentru care romanii aleg Bulgaria este ca, in aceasta tara, costul serviciilor dedicate turistilor este unul foarte mic. Totusi, nici aici nu se face exceptie de la regula, astfel incat, in perioada de varf a sezonului, cazarea intr-un hotel necesita un cost destul de piperat. De aceea, daca, totusi, doriti sa calatoriti in timpul celor mai fierbinti luni ale verii, poate este bine sa apelati la early booking, si sa va rezervati cazare in Bulgaria din timp. Acest tip de oferta se poate obtine doar daca se apeleaza la o agentie de turism. De asemeni, atunci cand se calatoreste aici in afara sezonului, in luni precum Septembrie sau Mai, se pot gasi preturi destul de mici, pentru servicii de calitate.

Cel mai bine este sa schimbati leii in leva inainte de a intra in Bulgaria, deoarece cursul de schimb valutar de la granita nu este tocmai unul convenabil si, desi exista si magazine unde se accepta moneda romaneasca, preturile sunt unele foarte ridicate. La aproape fiecare obiectiv turistic din Bulgaria veti gasi un magazin cu suveniruri, de unde puteti lua cadouri pentru dumneavoastra si cei de acasa. Unele dintre produsele traditionale ale Bulgariei, foarte populare, de altfel, in intreaga lume, sunt cosmeticele facute din trandafiri bulgaresti, pe care le puteti cumpara la preturi foarte mici.

Desigur, Nisipurile de Aur sau Albena sunt destinatii turistice populare in Bulgaria insa, aceasta tara mai are si alte frumuseti de oferit, care nu par sa se numere prea des pe listele de vizitare ale turistilor. De exemplu, nici un alt apus nu poate fi comparat cu cel vazut de pe stancile de la Cap Kaliakra, loc unde, deasupra marii, este amenajat un restaurant, integrat perfect cu natura, si de unde se pot admira delfinii. De asemeni, daca va aflati in vizita in aceste locuri, trebuie sa vedeti Gradinile Reginei Maria, de la Balcic. Mai mult, aici puteti gasi si cazare, astfel incat sa puteti petrece cel putin o noapte, in aceste minunate locuri. Asadar, nu ignorati semnele care indica spre obiective turistice, de pe marginea drumului, deoarece ele va pot purta spre zone neinchipuite.