Tratarea Febrei Musculare

Febra musculară apare atunci când dorim să facem puţin sport după o perioadă mai lungă în care nu am pus mare accent în această privinţa, ori, am crescut foarte brusc numărul de antrenamente, astfel încât am căpătat o durere care ne va ţine câteva zile bune. Nu este o durere foarte mare, dar crează un disconfort continuu asupra noastră.

Problema din spusele cercetătorilor, o reprezintă acidul lactic care se eliberează la un interval de timp relativ scurt după ce terminăm efortul fizic, aşa că, dacă nu facem ceva înainte, cu siguranţă nu vom scăpa de febra musculară.

Câteva sfaturi:

Mulţi preferă să consume aspirina înainte sau imediat după efortul fizic, aspirina reducând din acidul lactic. Dacă este consumată după efortul fizic, ar fi indicat să se ia cât mai repede, indicat după 1-2 minute, astfel încât să nu se poată instala acidul lactic pe intreagă suprafaţă a corpului. Dacă deja a început febra musculară, cu siguranţă nu îşi va mai face efectul.

Zahărul nu este ceva foarte sănătos, dar din acest punct de vedere este foarte bun. Zahărul ne dă energie, şi totodată poate să alunge febra, indicat ar fi să consumăm în perioada de dureri multe alimente care conţin glucoză.

Imediat după antrenament, este foarte important şi un dus fierbinte, sau eventual o saună. Pe lângă că relaxează muşchii solicitaţi, acest remediu mai reduce din febra musculară. Dar din păcate va apărea, doar că nu va fi la fel de sesizabilă ca şi fără să facem nimic. După duş, o cremă aplicată în zonele afectate este foarte bună, astfel încât vom putea să mai reducem din disconfort.

Şi nu în ultimul rând, consumul foarte ridicat de lichide ne va ajuta să trecem cu bine peste aceste probleme. Avem un procent foarte mare de apă în organismul nostru, iar ţesuturile pentru a se reface, au nevoie de foarte multe lichide, atât apă, cât şi alte lichide bogate în carbohidraţi.