Cum Putem Învăța Ușor

Problema studenţilor din toate timpurile, cum putem să ne împărţim timpul în aşa fel încât să avem timp să facem de toate. Adică să avem timp şi de distracţii, şi de un eventual job, de timp liber, şi mai ales, ce este foarte important, de învăţat.

Oamenii se odihnesc cel mai bine în perioada de la 22 până a doua zi la ora 4, în acest interval de timp noi ne odihnim cu adevărat, iar coprul nostru doar atunci se reface, restul sunt doar poveşti. Cu cât adormim mai târziu, cu atât mai mult pierdem din somnul nostru bun, şi mai ales, pierdem foarte multă energie pentru a doua zi.

Dacă reuşim să adormim la ora 22, ne va fi destul de uşor să ne trezim la ora 4 dimineaţa pentru a ne începe o mică rutină de dimineaţă, care conţine spălatul pe faţă şi câteva exerciţii fizice, dacă reuşim 3 sau 4 zile să facem aceste lucruri, va fi ceva cât se poate de normal să ne trezim aşa de dimineaţă. După ce terminăm toate aceste lucruri, probabil se va face ora 4:30, iar de aici, reprezintă un timp suficient pentru a învăţa sau pentru a citi.

Mulţi oameni de succes se trezesc de dimineaţă pentru a îşi realiza toate activităţile importante, începând ziua încă de la primele ore, chiar înainte de răsăritul Soarelui. Corpul nostru dă un randament maxim în timpul dimineţii, mai ales la primele ore. Dacă reuşim să ne integrăm un program cât se poate de bun de somn, cu o rutină bună dimineaţa, cu voinţă şi puţină muncă, putem realiza multe. Astfel încât, dacă ne culcăm la ora 22, la ora 7 dimineaţa noi vom avea tot învăţat şi repetat pentru o nouă zi, şi totodată, nu va trebui să mai pierdem timp cu alte pregătiri care de multe ori ne ocupă o eternitate. Este foarte uşor să avem o viaţă de student, dar trebuie să învăţăm cum să ne gestionăm timpul, care este cel mai preţios.