Cea Mai Bună Variantă De Laptop

Atunci cand iti alegi un laptop, cu siguranta te gandesti la configuratia lui, insa te gandesti si la pret, deoarece traim intr-o societate de consum in care banul inseamna extrem de mult si sunt foarte putini oameni care isi permit sa ofere sume nelimitate pentru astfel de dispozitive.

Din acest motiv, atunci cand iti alegi laptopul trebuie sa analizezi foarte bine mai multe criterii, incepand de la pret si terminand cu configuratia si cu modul in care a fost construit.


Ce conteaza la un laptop?


Sunt cateva componente care conteaza mai mult decat altele. In primul rand, trebuie sa tii cont de puterea acestuia, adica de marimea procesorului. Cu cat este mai mare, cu atat este mai bine. Ai grija sa fie produs de o firma cunoscuta, precum Intel.
In al doilea rand, memoria laptopului este extrem de importanta. Memoria Ram decide cate activitati se pot face in acelasi timp pe laptop, asadar, cu cat este mai mare, cu atat este mai bine. In 2014, o memorie decenta incepe de la 2 Gb Ram, insa poti opta fara probleme si pentru memorii de peste 8 Gb, care sa iti asigure o putere cu adevarat foarte mare.

Placa video este si ea foarte importanta. Daca vrei un laptop pentru jocuri sau pentru filme, vei descoperi ca aceasta poate sa fie decisiva in ceea ce priveste calitatea lor. Asigura-te ca ai o placa video dedicata, cu o memorie cat mai mare.

Daca vrei sa stochezi cat mai multe fisiere, de la muzica pana la filme si de la poze pana la documente importante, este important si Hdd-ul. Acesta trebuie sa fie de minim 500 Gb, insa poate sa ajunga fara probleme pana la 2 TB.

In ceea ce priveste pretul, gasesti foarte multe variante de preturi laptopuri, care mai de care mai interesante. Poti gasi laptopuri cu preturi incepand de la cateva sute de lei, si laptopuri care ajug pana la cateva mii bune de lei. Cel mai bine este sa alegi unul cat mai ieftin, cu configuratii medii, deoarece cu timpul, cele foarte bune vor deveni din ce in ce mai ieftine si vor aparea altele mult mai performante.