Lucruri Interesante Despre Apă

Greutatea unui nou-nascut este determinata in proportie de 80% de apa.

Greutatea pierduta de catre sportivi in timpul antrenamenteor sau de catre cei care doresc sa slabeasca nu este din grasimi, ci din apa.

Pamantul lucreaza la fel ca si un glob de sticla, in situatii foarte rare se poate pierde materia de pe suprafata lui. Asa ca, apa pe care o consumam noi din magazine, robinet sau chiar apa din mari si oceane este aceeasi care a existat si acum milioane de ani.

Din volumul total de apa care este prezent pe Terra, oamenii pot folosi doar 0.3% din toata cantitatea.

Atunci cand se accentueaza senzatia de sete inseamna ca s-a pierdut peste 1% din volumul de apa din organism.

In Finlanda se afla cea mai pura apa de pe intreg globul.

Apa calda ingheata mult mai repede decat apa rece.

Cea mai mare cantitate de apa este ingheteata, iar ea se gaseste sub forma de ghetari sau iceberguri.

Apa are memorie si poate transmite boli. Anual mor peste 25 de milioane de oameni din cauza imbolnavirii prin apa. Cum spuneam si mai sus, este aceeasi apa ca acum milioane de ani, noi suntem cei care trebuie sa avem grija de ea.

Daca volumul de apa din organism scade cu 20% suntem pe pragul mortii, asa ca trebuie sa bem constant apa. Conform unui studiu, barbatii consuma de-a lungul unei vieti aproximativ 35 de tone de apa.

Nu este recomandat sa bem apa calda direct de la chiuveta. Apa poate veni cu reziduri datorita incalzirii, asa ca cea mai buna metoda ar fi ca aceasta sa fie fiarta, iar abia mai apoi sa fie consumata.

Pretul apei este cu mult sub valoare economica. In timp, chiar daca apa pare ca este din abundenta, pretul se va mari cu foarte multe procente de la un an la altul.

Corpul unui om normal este format din 60-70% apa.