Perdele Și Draperii, Elemente Esențiale Pentru Orice Cameră

Pe langa piesele de mobilier, diversele electronice si electrice si decoratiunile din ce in ce mai diversificate pe care trebuie sa le alegi pentru o camera, trebuie sa cauti si perdele si draperii, care sa iti completeze camera, sa iti creeze confort si sa te ajute in fiecare dimineata sa indepartezi razele de soare deranjante.

Ce beneficii ofera aceste elemente?


In primul rand, ofera un beneficiu estetic. Atat perdelele cat si draperiile sunt deosebit de placute din punct de vedere al designe-ului si daca sunt asortate cu alte elemente ale camerei, pot sa fie adevarate solutii pentru un aspect confortabil si placut.

Al doilea mare beneficiu, este faptul ca izoleaza. Pe timp de vara izoleaza termic, pastrand racoarea in camera, in timp ce pe timp de iarna, dar si pe timp de vara, iti salveaza diminetile in care vrei sa dormi mai mult, lasand soarele sa isi faca treaba fara sa te deranjeze pe tine.

Evident, o perdea poate sa indeparteze diversele insecte dornice sa intre in casa si, daca stai intr-un loc cu acces la privirile oamenilor, ochii curiosilor. Alegerea unor perdele si a unor draperii nu este insa cea mai usoara alegere pe care o poti face.

Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi o perdea, dar si atunci cand alegi o draperie:

Tine cont de draperie cand alegi perdeaua si invers. O perdea inflorata necesita o draperie cat mai simpla iar o draperie cu motive si foarte multe culori necesita o perdea cat mai simpla. In felul acesta nu aglomerezi foarte tare fereastra, insa nu ii oferi nici o simplitate monotona;

Asorteaza-le cu alte elemente ale camerei. Poti asorta perdelele si draperiile cu covoarele, cu cuverturile de pe pat si cu abajururile veiozelor. Fara doar si poate vei descoperi cele mai interesante elemente in camera, dupa care te poti lua in momentul in care cumperi o perdea;

Tine cont de calitatea materialului. Materialul celor doua trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Ai grija sa se poata spala cu usurinta, sa nu fie nevoie de calcarea sa si sa fie cat mai placut la atingere;

Lungime. In general, o draperie trebuie sa fie de 1.8 ori mai lunga decat o galerie, in timp ce o perdea trebuie sa fie de 2.2 ori mai lunga decat o draperie. Tine cont de acest aspect, deoarece decide eleganta ferestrei tale.

Daca tii cont de aceste detalii, cu siguranta te vei bucura de draperii si perdele de cea mai buna calitate.