Mozilla a lansat BrowserID

O chestie genială din partea celor de la Mozilla, care s-au inspirat de la Facebook cel mai probabil, pentru crearea unui sistem de Login, simplificat.

Să fiu sincer, de altfel, cred că nu sunt singurul ce se enervează când stau să-mi creez un cont pe nu știu ce site, și mi se cere să-mi confirm de 2 ori email-ul, de vreo 2 ori parola, să mai bifezi nu știu ce drăcie ce abia se vede, unde mai pui când vezi și un Captcha.

Într-adevăr, sunt destule site-uri ce au profitat de popularitatea Facebook-ului și și-au implementat sistemul de Facebook Connect pe site-ul lor, astfel încât fiecare să se poată loga cu contul lor de Facebook, fără a fi nevoie să-și mai creeze un alt cont.

Acum, Mozilla a lansat un widget asemănător să-i spun așa, BrowserID. Practic, crearea unui cont pe BrowserID, este suficientă pentru a vă loga pe orice site, ce are implementat acest sistem, e simplu, și ne scutește de o grămadă de nervi.

Momentan, e încă în stagiu BETA și detalii suplimentare găsiți pe site-ul BrowserID. Cât despre compatibilitate, BrowserID este compatibil cu toate browserele, mai puțin Internet Explorer 6, care dă niște crash-uri uneori, cel puțin așa susțin developerii de la Mozilla.

Însă, acum mai intervine o problemă: Câți vor implementa un astfel de sistem?